Ons team van ervaren vastgoedmedewerkers staat klaar! 015 750 30 40

Vastgoedbelegging: een beleggingspand kopen

Een beleggingspand is onroerend goed dat wordt aangekocht om te verhuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een woonruimte, kantoorpand of een winkelpand. Het doel van beleggen in vastgoed is het genereren van rendement door het ontvangen van huurinkomsten. Beleggingspanden die zijn gevestigd op een locatie met goede verhuurmogelijkheden (en realistische huurprijzen) kunnen prima renderen met bruto rendementen op jaarbasis tussen de 6% en 10%, afhankelijk van de locatie en de risico’s. Het rendement en de huurwaarde zijn sterk afhankelijk van de locatie, prestatie van het vastgoed en de economische invloeden. Een beleggingspand kopen kan een uitstekende manier van beleggen zijn, maar er komt veel kijken bij een goede vastgoedbelegging. Het is daarom belangrijk dat u professionele hulp inschakelt, zodat u geen onnodige risico's loopt!

Goed bestand tegen inflatie

Vergeleken met obligaties en aandelen zijn beleggingspanden zeer goed bestand tegen inflatie. Dit komt mede doordat de huurprijzen geïndexeerd kunnen worden en minimaal meestijgen met de inflatie.

Het uitbesteden van uw onroerend goed beheer

Het uitbesteden van onroerend goed is een verstandige keuze. Professionele vastgoedbeheerders beschikken namelijk over de nodige juridische, financiële en technische kennis waardoor u de huurinkomsten maximaliseert. Tevens kunt u de dagelijkse zorg die vastgoedbeheer met zich mee kan brengen aan ons uitbesteden en kan het fiscaal aantrekkelijk zijn om het beheer uit te besteden aan een professionele beheerder.

Kijk kritisch naar bijbehorende factoren

Bent u van plan om te gaan beleggen in vastgoed, kijk dan kritisch naar diverse factoren wat betreft het kopen van een beleggingspand. Bekijk bijvoorbeeld de huurwaarde: is de huidige huur marktconform? En wat is de verwachte ontwikkeling van de huuropbrengst in het geval van wederverhuur? Houd daarnaast natuurlijk ook rekening met onderhoudskosten die zullen voorkomen in de toekomst. Laat daarom een bouwtechnische keuring plaatsvinden welke onverwachte onderhoudskosten aanzienlijk zal verminderen. Tot slot dient u ook (met name bij bedrijfsmatig vastgoed) de verhuurbaarheid te bekijken: binnen welke termijn zal een leeggekomen bedrijfspand weer opnieuw in de verhuur komen? Allemaal zaken die u kritisch moet bekijken alvorens u een beleggingspand gaat kopen.

Financiering voor het onroerend goed

Wanneer u beslist om te gaan beleggen in vastgoed kunt u de aankoop hiervan (deels) financieren. Dit houdt in dat u een lening aangaat voor een deel van de aankoopsom. Bij vastgoedfinancieringen geldt een eigen inbreng van minimaal 15% van de waarde van het beleggingspand of borgstelling van een ander onroerend goed dat u al in bezit heeft. De Bloois Vastgoed beschikt over goede contacten met financiële instellingen waarbij de financiering voor uw onroerend goed aangevraagd kan worden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u benieuwd wat De Bloois Vastgoed voor u kan betekenen? Wilt u een beleggingspand kopen in Den Haag, Rotterdam, Delft of Leiden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 015 750 3040.

Pascal de Bloois Directeur / Vastgoed adviseur
Neem contact op We helpen u graag verder met al uw vragen.
Selecteer een onderwerp Waar wij u mee van dienst kunnen zijn
Van A tot Z ontzorgd
No cure no pay
Nagenoeg géén leegstand
Breed netwerk binnen de makelaardij