Ons team van ervaren vastgoedmedewerkers staat klaar! 015 750 30 40

Beleggingspand kopen en verhuren

Een beleggingspand wordt aangekocht om te verhuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een woonruimte, kantoorpand of een winkelpand. Het doel van beleggen in beleggingspanden is het genereren van rendement door het ontvangen van huurinkomsten. Beleggingspanden die zijn gevestigd op een locatie met goede verhuurmogelijkheden (en realistische huurprijzen) kunnen prima renderen met bruto rendementen op jaarbasis tussen de 6% en 10%, afhankelijk van de locatie en de risico’s. Het rendement en de huurwaarde zijn sterk afhankelijk van de locatie, prestatie van het vastgoed en de economische invloeden. Een beleggingspand kopen kan een uitstekende manier van beleggen zijn, maar er komt veel kijken bij een goede belegging in een pand. Het is daarom belangrijk dat u professionele hulp inschakelt, zodat u geen onnodige risico's loopt!

Goed bestand tegen inflatie

Vergeleken met obligaties en aandelen zijn beleggingspanden zeer goed bestand tegen inflatie. Dit komt mede doordat de huurprijzen geïndexeerd kunnen worden en minimaal meestijgen met de inflatie.

Het uitbesteden van uw beleggingspand beheer

Het uitbesteden van onroerend goed is een verstandige keuze. Professionele beheerders beschikken namelijk over de nodige juridische, financiële en technische kennis waardoor u de huurinkomsten maximaliseert. Tevens kunt u de dagelijkse zorg die vastgoedbeheer met zich mee kan brengen aan ons uitbesteden en kan het fiscaal aantrekkelijk zijn om het beheer uit te besteden aan een professionele beheerder.

Kijk kritisch naar bijbehorende factoren

Bent u van plan om te gaan beleggen in beleggingspanden, kijk dan kritisch naar diverse factoren wat betreft het kopen van een beleggingspand. Bekijk bijvoorbeeld de huurwaarde: is de huidige huur marktconform? En wat is de verwachte ontwikkeling van de huuropbrengst in het geval van wederverhuur? Houd daarnaast natuurlijk ook rekening met onderhoudskosten die zullen voorkomen in de toekomst. Laat daarom een bouwtechnische keuring plaatsvinden welke onverwachte onderhoudskosten aanzienlijk zal verminderen. Tot slot dient u ook (met name bij bedrijfsmatig vastgoed) de verhuurbaarheid te bekijken: binnen welke termijn zal een leeggekomen bedrijfspand weer opnieuw in de verhuur komen? Allemaal zaken die u kritisch moet bekijken alvorens u een beleggingspand gaat kopen.

Financiering voor het onroerend goed

Wanneer u beslist om te gaan beleggen in panden kunt u de aankoop hiervan (deels) financieren. Dit houdt in dat u een lening aangaat voor een deel van de aankoopsom. Bij financieringen voor beleggingspanden geldt een eigen inbreng van minimaal 15% van de waarde van het beleggingspand of borgstelling van een ander pand dat u al in bezit heeft. De Bloois Vastgoed beschikt over goede contacten met financiële instellingen waarbij de financiering voor uw beleggingspand aangevraagd kan worden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u benieuwd wat De Bloois Vastgoed voor u kan betekenen? Wilt u een beleggingspand kopen in Den Haag, Rotterdam, Delft of Leiden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 015 750 3040.

Pascal de Bloois Directeur / Vastgoed adviseur
Neem contact op We helpen u graag verder met al uw vragen.
Van A tot Z ontzorgd
De beste prijs
Nagenoeg géén leegstand
Breed netwerk binnen de makelaardij
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 015 750 30 40 info@deblooisvastgoed.nl
De Bloois Vastgoed
015 750 30 40
info@deblooisvastgoed.nl
Route De Bloois Vastgoed is centraal gelegen in het centrum Delft. Wij zijn goed te bereiken vanaf afslag Delft-Noord vanuit Leiden en Den Haag gelegen aan de A4, Zoetermeer gelegen aan de A12 of Rotterdam gelegen aan de A13. Ook vanuit de omliggende gebieden zoals Schiedam, Naaldwijk, Gouda, Noordwijk, Wassenaar en Alphen aan de Rijn zijn wij goed te bereiken.