Ons team van ervaren vastgoedmedewerkers staat klaar! 015 750 30 40

Kunt u uw verhuurde woning verkopen?

Wellicht heeft u een woning in bezit welke niet in gebruik wordt genomen door uzelf. U heeft besloten deze woning te verhuren aan particulieren. Later maakt u toch de beslissing om het pand te verkopen. Is dit eigenlijk wel mogelijk wanneer de woning wordt gehuurd? Dit is absoluut mogelijk! Hier leest u meer over een verhuurde woning verkopen.

Bereken de prijs van uw verhuurde woning

Ons netwerk is hoofdzakelijk in de Randstad en grootstedelijke gebieden opzoek naar:
Woningen/vastgoedportefeuilles Verhuurd(e) of lege woning(en), kamerverhuurpanden, studentenwoningen, studio’s, appartementen, hele panden en woonwinkelpanden.
Grondposities/ (her)ontwikkelingslocaties/ transformaties Locaties waar nieuwbouw kan plaatsvinden of getransformeerd mag worden naar woningbouw.
Kantoorruimten Kantoren in Nederland gelegen op strategische locaties.
Bedrijfsgebouwen Bedrijfspanden op goed ontsloten bedrijfsterreinen.

Huurovereenkomst wordt voortgezet

Om een kort en duidelijk antwoord te geven op de vraag; ja. Het is wettelijk toegestaan om een verhuurde woning te verkopen. Wanneer een verhuurde woning wordt verkocht aan een andere eigenaar gaan de rechten en plichten van de verhuurder over op de nieuwe eigenaar. Dit wilt dus zeggen dat de huurovereenkomst tussen de huurder en verhuurder wordt voortgezet bij de nieuwe eigenaar. Het doel van deze wettelijke regeling is om de huurder te beschermen in geval van overname van het pand. Een verhuurde woning verkopen schendt dus geen overeenkomsten met de huurder: koop breekt geen huur.

Regels en uitzonderingen

Een huurovereenkomst kan niet zomaar verbroken worden wanneer u van plan bent een verhuurde woning te verkopen. Echter zijn er wel uitzonderingen waarbij de regel 'koop breekt geen huur' niet van toepassing is. U mag bijvoorbeeld de huur beëindigen wanneer het tijdelijke contract is gebaseerd op grond van de Leegstandswet. De voorwaarden moeten duidelijk naar de huurder gecommuniceerd worden waarbij er een opzegtermijn van 3 maanden geldt.

Er zijn een aantal regelingen die wel of juist niet mee gaan naar de nieuwe eigenaar van het pand. Afspraken over de huurprijs en de waarborgsom worden door de nieuwe eigenaar overgenomen. Regelingen wat betreft vergoedingen en een eventuele koopoptie vervallen in dit geval, tenzij dit is omschreven in de huurovereenkomst.

Een verhuurde woning verkopen brengt een aantal zaken met zich mee. Wanneer de huurder van plan is om nog lang in het pand te wonen, en de huur redelijk laag ligt, kan dit een negatieve invloed hebben op de waarde van de woning. De waarde van een verhuurde woning wordt vastgesteld middels de leegwaarderatio.

Meer informatie over een verhuurde woning verkopen

Voor meer informatie over de diensten van De Bloois Vastgoed vindt u op onze website.

Een verhuurde woning verkopen? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel naar 015 750 3040.

Klik hier om uw vastgoedobject
te verkopen
Pascal de Bloois Directeur / Vastgoed adviseur
Klik hier om uw vastgoedobject
te verkopen
Neem contact op We helpen u graag verder met al uw vragen.
Onze beoordeling 9.2 10 Gebasseerd op 10 beoordelingen Bekijk alle beoordelingen
Stappenplan
Stap 1: We zetten uw pand uit in ons netwerk
Stap 2: Ontvang één of meerdere biedingen
Stap 3: Wij wikkelen de gehele verkoop verder voor u af
Klik hier om uw vastgoedobject te verkopen
Van A tot Z ontzorgd
De beste prijs
Nagenoeg géén leegstand
Breed netwerk binnen de makelaardij
Waarde van uw vastgoed object berekenen Doorloop de stappen hieronder en ontvang uw berekening en advies vrijblijvend in uw mailbox. Stap 1 / 3
Adres te verkopen object
Volgende stap
Specificaties
Vorige stap Volgende stap
Contactgegevens
Vorige stap
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 015 750 30 40 info@deblooisvastgoed.nl
De Bloois Vastgoed
015 750 30 40
info@deblooisvastgoed.nl
Route De Bloois Vastgoed is centraal gelegen in het centrum Delft. Wij zijn goed te bereiken vanaf afslag Delft-Noord vanuit Leiden en Den Haag gelegen aan de A4, Zoetermeer gelegen aan de A12 of Rotterdam gelegen aan de A13. Ook vanuit de omliggende gebieden zoals Schiedam, Naaldwijk, Gouda, Noordwijk, Wassenaar en Alphen aan de Rijn zijn wij goed te bereiken.