Ons team van ervaren vastgoedmedewerkers staat klaar! 015 750 30 40

Onze werkwijze

U gaat in vastgoed investeren? Dan wilt u de financieringsmogelijkheden weten vóór het aangaan van een financiering voor te verhuren of verhuurd vastgoed. Dit kan bijvoorbeeld een studentenwoning, appartement, woonhuis of kantoorpand zijn. Tijdens een persoonlijk gesprek bekijken wij de mogelijkheden voor u. Tevens bespreken wij of u een woningportefeuille wenst op te bouwen en maken we hier een financieel plan van aanpak voor. Het bespreken of bekijken van de mogelijkheden is kosteloos.

Mogelijkheden

In Nederland is een beperkt aantal banken actief in het financieren van een beleggingspand. De afgelopen jaren hebben diverse banken zich van deze markt teruggetrokken. Dit heeft met name te maken met de financiële crisis en de strengere eisen voor banken vanuit Europese regelgeving. Toch zijn er diverse mogelijkheden om een beleggingspand te financieren of uw portefeuille tegen een lager rentepercentage te herfinancieren.

De mogelijkheden zijn echter sterk afhankelijk van uw persoonlijke financiële situatie. Hierbij moet u onder andere denken aan een eventuele overwaarde op uw huidige woning, het beschikbare vrij te besteden vermogen en uw inkomenspositie.

Overwaarde eigen woning

Als u overwaarde op uw eigen woning heeft, is het veelal het voordeligste om een aanvullende financiering af te sluiten met uw eigen woning als onderpand. Of dit een optie is, is afhankelijk van uw inkomenspositie en de bank waar uw huidige hypotheek loopt. Het is niet in alle gevallen het voordeligste om een aanvullende financiering op uw eigen woning te nemen. Een combinatie van een aanvullende financiering en een financiering op uw verhuurd onroerend goed kan voordeliger zijn. Kortom, het aangaan van een financiering voor verhuurd onroerend goed is maatwerk.

Inkomenspositie

Om te beoordelen of u de lasten van de financieringen kunt verdragen, kijken reguliere banken in Nederland naar uw inkomsten. Veelal wordt hier geen rekening gehouden met de (te verwachten) huurstroom.

Beschikbaar vrij te besteden vermogen

Indien u geen overwaarde op uw eigen woning heeft en u een financiering wenst op het (aan te kopen) onroerend goed, dient u rekening te houden met +/- 15% tot 30% dat u aan eigen middelen in dient te brengen. Banken wensen niet de gehele aankoop te financieren.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u benieuwd wat onze organisatie voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel het volgende telefoonnummer: 015 750 3040

Wist u dat u bij De Bloois Vastgoed ook terecht kunt voor vastgoedbeheer

Pascal Vrijenhoek Financieel adviseur
Neem contact op We helpen u graag verder met al uw vragen.
Van A tot Z ontzorgd
De beste prijs
Nagenoeg géén leegstand
Breed netwerk binnen de makelaardij
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 015 750 30 40 info@deblooisvastgoed.nl
De Bloois Vastgoed
015 750 30 40
info@deblooisvastgoed.nl
Route De Bloois Vastgoed is centraal gelegen in het centrum Delft. Wij zijn goed te bereiken vanaf afslag Delft-Noord vanuit Leiden en Den Haag gelegen aan de A4, Zoetermeer gelegen aan de A12 of Rotterdam gelegen aan de A13. Ook vanuit de omliggende gebieden zoals Schiedam, Naaldwijk, Gouda, Noordwijk, Wassenaar en Alphen aan de Rijn zijn wij goed te bereiken.