Ons team van ervaren vastgoedmedewerkers staat klaar! 015 750 30 40

Particuliere beleggers

In beginsel geldt voor particuliere beleggers dat het inkomen uit vastgoedbeleggingen fiscaal wordt belast in box 3 beleggingen. Forfaitair is het voordeel uit beleggen vastgesteld op 4% van de waarde van uw vermogen op 1 januari. Verder wordt het fictief rendement belast met 30% inkomstenbelasting, waardoor over het (positieve) vermogen in box 3 dus effectief 1,2% inkomstenbelasting wordt geheven boven het heffingsvrije vermogen. Het heffingsvrije vermogen van 2017 is € 25.000 en voor partners wordt dit bedrag verdubbeld.

Vastgoedbeleggingen: box 1 of box 3?

Wanneer een belegger inspanningen verricht die door de belastingdienst worden gezien als 'meer dan actief vermogensbeheer' wordt het inkomen (het werkelijke rendement) hiervan belast in box 1 tegen een progressief belastingtarief van maximaal 52%. Als het inkomen verkregen uit onroerend goed niet wordt aangemerkt als winst uit onderneming of inkomen uit overige werkzaamheden, worden vastgoedbeleggingen in fiscale zin gerekend tot box 3 beleggingen.

Belastingheffing in box 1 voorkomen

Belastingheffing in box 1 en andere onaangename verrassingen kunnen eenvoudig worden voorkomen wanneer u het vastgoedbeheer uitbesteedt aan de professionals van De Bloois Vastgoed. Wij zijn u graag van dienst!

Vragen of meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie? Twijfel dan niet en neem gerust vrijblijvend contact met ons op! Contact opnemen kan via het contactformulier of telefonisch via 015 750 3040. De Bloois Vastgoed staat voor u klaar.

Pascal de Bloois Directeur / Vastgoed adviseur
Neem contact op We helpen u graag verder met al uw vragen.
Van A tot Z ontzorgd
De beste prijs
Nagenoeg géén leegstand
Breed netwerk binnen de makelaardij
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 015 750 30 40 info@deblooisvastgoed.nl
De Bloois Vastgoed
015 750 30 40
info@deblooisvastgoed.nl
Route De Bloois Vastgoed is centraal gelegen in het centrum Delft. Wij zijn goed te bereiken vanaf afslag Delft-Noord vanuit Leiden en Den Haag gelegen aan de A4, Zoetermeer gelegen aan de A12 of Rotterdam gelegen aan de A13. Ook vanuit de omliggende gebieden zoals Schiedam, Naaldwijk, Gouda, Noordwijk, Wassenaar en Alphen aan de Rijn zijn wij goed te bereiken.