Ons team van ervaren vastgoedmedewerkers staat klaar! 015 750 30 40

Gemiddeld zijn de huurprijzen van woningen in de vrije sector in het eerste kwartaal van 2019 gestegen met bijna 4,9%. Per vierkante meter betaalt een nieuwe huurder gemiddeld €16,33 per maand. De landelijke stijging lijkt wel iets af te zwakken: vorig kwartaal was de stijging voor het eerst in 3,5 jaar lager dan 5%, en we zien dat deze trend nu wordt voortgezet.

In de meeste grote steden een grote stijging

In de steden Eindhoven, Rotterdam en Utrecht nam de huurprijs met minimaal 7,5% toe. Hiervan steeg Eindhoven het hardst. Nieuwe huurders mogen daar bijna €15,- huur per vierkante meter neerleggen. Dit is een stijging van 9.7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is Eindhoven hard op weg naar de top 4 steden met de duurste huurprijs per vierkante meter. Momenteel bestaat deze nog uit Den Haag, Utrecht, Rotterdam en uiteraard Amsterdam.

In Rotterdam betalen huurders €16,29 per vierkante meter, wat 8,6% méér is dan in het eerste kwartaal van 2018. In Utrecht stegen de prijzen met 7.6% naar €17,27 per m2. In Den Haag zat de stijging ónder het landelijk gemiddelde: slechts 4,7% naar €15,96 per vierkante meter.

Hoewel men in Amsterdam gemiddeld nog steeds het allermeest betaalt voor een huurwoning, is de stijging verrassend genoeg fors onder het gemiddelde. In de hoofdstad hoeft slechts 3,6% méér dan vorig jaar te worden betaald. De gemiddelde vierkantemeterprijs ligt daar echter wel op €23,28.

Gebieden nabij grote steden flink in de lift

De grote steden zijn onverminderd populair om te wonen. De bevolkingsgroei gaat er hard, maar in verhouding tot het aantal inwoners was de groei het grootst in de kleinere gemeentes rondom de grote steden. Daardoor stijgen de huurprijzen daar ook flink.

Steden rondom Amsterdam zijn hier een goed voorbeeld van. In Haarlem steeg de vierkantemeter pijs met maar liefst 11,2% naar €18,89 per m2. In Almere gaat het nóg harder: daar stegen de huurprijzen per m2 met 15.2% naar €13,78.

Provinciale stijgingen

Niet alleen in de randstad moet de huurder dieper in de buidel tasten voor een huurwoning. De grootste stijging zit namelijk niet daar, maar in Flevoland (17,18%) en Zeeland (15,51%). Echter komen de absolute prijzen niet in de buurt van de randstad provincies.

Terug naar overzicht
Pascal de Bloois Directeur / Vastgoed adviseur
Neem contact op We helpen u graag verder met al uw vragen.
Van A tot Z ontzorgd
De beste prijs
Nagenoeg géén leegstand
Breed netwerk binnen de makelaardij
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 015 750 30 40 info@deblooisvastgoed.nl
De Bloois Vastgoed
015 750 30 40
info@deblooisvastgoed.nl
Route De Bloois Vastgoed is centraal gelegen in het centrum Delft. Wij zijn goed te bereiken vanaf afslag Delft-Noord vanuit Leiden en Den Haag gelegen aan de A4, Zoetermeer gelegen aan de A12 of Rotterdam gelegen aan de A13. Ook vanuit de omliggende gebieden zoals Schiedam, Naaldwijk, Gouda, Noordwijk, Wassenaar en Alphen aan de Rijn zijn wij goed te bereiken.