Ons team van ervaren vastgoedmedewerkers staat klaar! 015 750 30 40

Hoewel een coronadip te verwachten is, is dit niet de enige oorzaak van de stijgende huurprijzen. In een interview met Vastgoedmarkt doet Huib Boissevain, ceo en oprichter van Annexum, de voorspelling dat de huurprijzen op de middellange termijn zullen blijven stijgen. De drijvende kracht hierachter is de veel lagere woonlast van een koophuis in vergelijking met de lasten van een huurwoning. 

Biossevain: ‘Als je kijkt hoe duur huren is ten opzichte van kopen dan is de balans daar totaal weg. Ook als we geen tekort zouden hebben, denk ik dat de koopwoningen nog steeds fors omhoog zouden gaan in prijs, omdat het gewoon veel goedkoper is om in een koopwoning te wonen.’

Bovendien is de verwachting van Boissevain dat er steeds meer financiers zullen zijn en dat de rente nog voor een lange tijd laag zal blijven. ‘De koopprijzen in de woningmarkt zullen over vijf jaar hoger zijn dan nu. Er kan een corona-effect zijn. Ik kom nu in mijn eigen omgeving best wel veel situaties tegen waarin mensen toch hun baan kwijtraken. Ja, die hebben natuurlijk even wat minder te besteden. Dus die zullen niet zo snel een groter huis kopen, maar als je even door de coronacrisis heen kijkt, zodra mensen weer een beetje perspectief hebben, dan gaan de woningprijzen weer heel hard omhoog,’ aldus Boissevain.

Overheid maakt verkeerde keuzes

Volgens Boissevain doet de overheid momenteel niet voldoende om de problemen op de woningmarkt tegen te gaan. ‘Onze Nederlandse overheid blijft alleen maar domme dingen doen. De belasting verhogen in een markt waar meer geld naar toe moet omdat er te weinig woningen zijn? Volgens mij kan de eerste de beste huisvrouw met twee jaar MAVO begrijpen dat als je ergens geld weghaalt er dan niet meer product komt.’

Het hele interview met Boissevain bekijken of luisteren? Klik hier.

Terug naar overzicht
Pascal de Bloois Directeur / Vastgoed adviseur
Neem contact op We helpen u graag verder met al uw vragen.
Van A tot Z ontzorgd
De beste prijs
Nagenoeg géén leegstand
Breed netwerk binnen de makelaardij
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 015 750 30 40 info@deblooisvastgoed.nl
De Bloois Vastgoed
015 750 30 40
info@deblooisvastgoed.nl
Route De Bloois Vastgoed is centraal gelegen in het centrum Delft. Wij zijn goed te bereiken vanaf afslag Delft-Noord vanuit Leiden en Den Haag gelegen aan de A4, Zoetermeer gelegen aan de A12 of Rotterdam gelegen aan de A13. Ook vanuit de omliggende gebieden zoals Schiedam, Naaldwijk, Gouda, Noordwijk, Wassenaar en Alphen aan de Rijn zijn wij goed te bereiken.