Ons team van ervaren vastgoedmedewerkers staat klaar! 015 750 30 40

De woningprijzen in Rotterdam stijgen fors

In de Rotterdamse regio blijft de stijging van de huizenprijzen voortzetten. De afgelopen drie maanden zijn de verkoopprijzen zelfs met 15% procent gestegen meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Er werden in totaal 2167 huizen verkocht met een gemiddelde verkooptijd van 42 dagen. Ook in Rotterdam-Zuid is de woningverkoop weer aan het stijgen en wordt het negatieve beeld van Zuid langzaam verbeterd.

Stijging woningverkoop Rotterdam-Zuid

Rotterdam is dus weer in trek. Vooral de woningen in de binnenstad doen het uitzonderlijk goed, maar ook in Rotterdam-Zuid is de woningverkoop aan het stijgen. Dit komt vooral door de dure centrumwoningen in Noord waardoor woningzoekenden ook in omliggende wijken gaan zoeken naar een woning. Het afgelopen kwartaal bedroeg de gemiddelde verkoopprijs van een woning in deze regio namelijk €232.000. Daarnaast spelen ook de lage hypotheekrente en de hoge huurprijzen in Noord een belangrijke rol.

Concurrentie van beleggers

Vooral voor starters is de huidige woningmarkt in Rotterdam een probleem. Zij krijgen namelijk te maken met concurrentie van beleggers die goedkope woningen kopen voor de verhuur. Woningzoekers in Rotterdam en omgeving hebben steeds minder keuze en kunnen gemiddeld 3,5 woningen naar tevredenheid vinden.

Betaalbaar wonen in Zuid

De barrière tussen de Afrikaanderwijk en de Kop van Zuid verdween door het weghalen van het spooremplacement langs de Laan op Zuid. Hierdoor steeg de interesse in Rotterdam-Zuid en ook de goedkopere woningprijzen – ten opzichte van Noord – spelen hierbij een belangrijke rol. Tegenwoordig verhuizen zelfs Rotterdammers uit Noord naar Zuid, wat al jaren niet meer is voorgekomen. Wonen in Rotterdam-Zuid is weer booming!

Bron: AD

De Bloois Vastgoed is actief in Rotterdam, Delft en Leiden. Wilt u meer informatie over het kopen, verkopen of verhuren van een beleggingspand? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar overzicht
Pascal de Bloois Directeur / Vastgoed adviseur
Neem contact op We helpen u graag verder met al uw vragen.
Van A tot Z ontzorgd
De beste prijs
Nagenoeg géén leegstand
Breed netwerk binnen de makelaardij
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 015 750 30 40 info@deblooisvastgoed.nl
De Bloois Vastgoed
015 750 30 40
info@deblooisvastgoed.nl
Route De Bloois Vastgoed is centraal gelegen in het centrum Delft. Wij zijn goed te bereiken vanaf afslag Delft-Noord vanuit Leiden en Den Haag gelegen aan de A4, Zoetermeer gelegen aan de A12 of Rotterdam gelegen aan de A13. Ook vanuit de omliggende gebieden zoals Schiedam, Naaldwijk, Gouda, Noordwijk, Wassenaar en Alphen aan de Rijn zijn wij goed te bereiken.