Ons team van ervaren vastgoedmedewerkers staat klaar! 015 750 30 40

Studenten kunnen moeilijk een kamer vinden

Als student een kamer zoeken in Amsterdam? Dat blijkt een onmogelijke opgave. De start van het nieuwe studiejaar zorgt zoals elk jaar weer voor een run op studentenkamers. Een kamer vinden om te huren is al een lastig verhaal, maar ook ouders die een studentenhuis willen kopen in onze hoofdstad, vissen achter het net, aldus De Telegraaf.

Uitwijken naar naastgelegen steden

Veel jongeren die op zoek zijn naar een kamer, moeten uitwijken naar steden zoals Amersfoort en Almere, meldt Sven Heinen, afdelingsvoorzitter van makelaarsvereniging NVM in Amsterdam. 

„Ouders kunnen ook in Diemen en Amstelveen lang niet altijd meer iets vinden, en zien dan dat Amersfoort op maar dertig minuten treinen ligt van de hogeschool in Amsterdam.”

Vergelijkbare situatie in andere studentensteden

Ook in andere populaire studentensteden is de situatie niet veel beter, blijkt uit rondvraag. De Telegraaf belde onder andere met De Bloois Vastgoed. 

„De woningmarkt is hier al krap en voor studentenwoningen is het nog net iets erger”, aldus Pascal de Bloois, vastgoedbemiddelaar in Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam.

---

Heeft u interesse in een studentenwoning, als beleggingsobject of als onderkomen voor uw studerende kinderen? Hoewel het een onmogelijke opgave lijkt, kan De Bloois Vastgoed u wél helpen met het vinden van een studentenhuis in Delft, Rotterdam, Den Haag of Leiden. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Terug naar overzicht
Pascal de Bloois Directeur / Vastgoed adviseur
Neem contact op We helpen u graag verder met al uw vragen.
Van A tot Z ontzorgd
De beste prijs
Nagenoeg géén leegstand
Breed netwerk binnen de makelaardij
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 015 750 30 40 info@deblooisvastgoed.nl
De Bloois Vastgoed
015 750 30 40
info@deblooisvastgoed.nl
Route De Bloois Vastgoed is centraal gelegen in het centrum Delft. Wij zijn goed te bereiken vanaf afslag Delft-Noord vanuit Leiden en Den Haag gelegen aan de A4, Zoetermeer gelegen aan de A12 of Rotterdam gelegen aan de A13. Ook vanuit de omliggende gebieden zoals Schiedam, Naaldwijk, Gouda, Noordwijk, Wassenaar en Alphen aan de Rijn zijn wij goed te bereiken.