Ons team van ervaren vastgoedmedewerkers staat klaar! 015 750 30 40

Woningtekort zal de komende jaren alleen maar toenemen

Op basis van onderzoek naar de huishoudensgroei en bouwvergunningen verwachten Capital Value en ABF Research de komende jaren een stijging in het woningtekort met een tekort aan 235.000 huizen in 2020 tot gevolg. Volgens de vastgoedspecialist is het statistische woningtekort in begin 2018 hoger dan verwacht, namelijk 205.000 en zullen er naar verwachting pas vanaf 2020 jaarlijks meer woningen worden gebouwd dan dat er huishoudens bijkomen. Vooral in de Randstad en in delen van Brabant en Gelderland zullen de tekorten voelbaar worden.

Minimaal 12.000 extra woningen per jaar nodig

Volgens de berekeningen van Capital Value blijft de productie van nieuwbouwwoningen al een aantal jaren achter vergeleken met de groei van het aantal huishoudens. Om in vijf jaar tijd het woningtekort tot meer 'normale verhoudingen' te brengen (-1,75%) zullen er bovenop de verwachte toename van 303.000 woningen nog zo'n 50.000 tot 60.000 extra woningen noodzakelijk zijn. Dit betekent dat er per jaar minimaal 12.000 woningen moeten worden gebouwd en wordt het aantal nieuwbouwwoningen per jaar circa 85.000 in plaats van de verwachte 73.000 woningen per jaar.

Verwachte stijging in productie nieuwe woningen

Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) verwacht daarentegen dat de productie van nieuwe woningen de komende jaren juist iets hoger zal liggen dan de huishoudensgroei. Volgens de bouweconomen zal de woningmarkt daardoor in 2022 in rustiger vaarwater verkeren.

Bron: Cobouw.nl

De Bloois Vastgoed is actief in Delft, Leiden en Rotterdam. Wilt u graag meer informatie over het verhuren, verkopen of kopen van een beleggingspand? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar overzicht
Pascal de Bloois Directeur / Vastgoed adviseur
Neem contact op We helpen u graag verder met al uw vragen.
Van A tot Z ontzorgd
De beste prijs
Nagenoeg géén leegstand
Breed netwerk binnen de makelaardij
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 015 750 30 40 info@deblooisvastgoed.nl
De Bloois Vastgoed
015 750 30 40
info@deblooisvastgoed.nl
Route De Bloois Vastgoed is centraal gelegen in het centrum Delft. Wij zijn goed te bereiken vanaf afslag Delft-Noord vanuit Leiden en Den Haag gelegen aan de A4, Zoetermeer gelegen aan de A12 of Rotterdam gelegen aan de A13. Ook vanuit de omliggende gebieden zoals Schiedam, Naaldwijk, Gouda, Noordwijk, Wassenaar en Alphen aan de Rijn zijn wij goed te bereiken.