Ons team van ervaren vastgoedmedewerkers staat klaar! 015 750 30 40

Amsterdam is al jarenlang de aanvoerder van de lijst wanneer we kijken naar vierkantemeter prijzen van woningen. Dit is redelijk algemeen bekend. Maar wist u dat u in deze stad maar liefst €6000,- per vierkante meter betaalt voor een woning? 

Datascience bedrijf Altum AI keek naar de verkoopprijzen van alle woningen in Nederland tussen 2004 en 2018, en zette de vierkantemeter prijzen per provincie en per stad op een rijtje. 

Noord-Holland de duurste provincie

Veruit de duurste provincie om te wonen? Dat is Noord-Holland. De gemiddelde vierkantemeter prijs in deze provincie ligt op ruim €2750,-. Uiteraard wordt deze prijs flink opgedreven door onze hoofdstad, waar dus meer dan €6000,- per m2 moet worden betaald voor een woning. 

Rotterdam is wat dat betreft een stuk interessanter om een woning te kopen, met een vierkante meterprijs van €2600,-.

Wel een opvallend feit: Breda is duurder dan Rotterdam. In Breda dient u rekening te houden met een m2 prijs van €2800,-.

Noord Brabant en Gelderland gedeeld op 4

Na Noord-holland, Utrecht en Zuid-Holland bevinden Noord-Brabant en Gelderland zich op een gedeelde vierde plaats. De kosten liggen daar op zo'n €2200,- per m2. Noord-Brabant staat hoog door Breda, en die van Gelderland wordt opgedreven door Nijmegen met ruim €2400,- per m2

Hekkensluiter: Groningen met €1650,- / m2

Goedkoop wonen? Dat is mogelijk in Groningen. Deze provincie sluit de rij af met slechts €1650,- per m2. Friesland staat er iets boven met €1700,- / m2 en daarna sluit Limburg aan. Vervolgens sluiten respectievelijk Drenthe, Zeeland, Flevoland en Overijssel het gat met Noord-Brabant.

Terug naar overzicht
Pascal de Bloois Directeur / Vastgoed adviseur
Neem contact op We helpen u graag verder met al uw vragen.
Van A tot Z ontzorgd
De beste prijs
Nagenoeg géén leegstand
Breed netwerk binnen de makelaardij
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 015 750 30 40 info@deblooisvastgoed.nl
De Bloois Vastgoed
015 750 30 40
info@deblooisvastgoed.nl
Route De Bloois Vastgoed is centraal gelegen in het centrum Delft. Wij zijn goed te bereiken vanaf afslag Delft-Noord vanuit Leiden en Den Haag gelegen aan de A4, Zoetermeer gelegen aan de A12 of Rotterdam gelegen aan de A13. Ook vanuit de omliggende gebieden zoals Schiedam, Naaldwijk, Gouda, Noordwijk, Wassenaar en Alphen aan de Rijn zijn wij goed te bereiken.